alte articole

Optimizarea imaginilor pentru SEO

Fără doar și poate trăim într-o lume a vizualului, rolul

citeste mai mult...


Meta Tag-urile in SEO. Importanta si utilizare


In lumea Internetului sunt o multime de atribute pe care

citeste mai mult...


Google Speed Update si impactul asupra site-urilor mobile. Alte update-uri din Ianuarie 2018


Din ce in ce mai multi utilizatori folosesc motorul de

citeste mai mult...


Ip-urile dedicate și importanța lor

publicat pe 18.04.2015, de

Un IP (Internet Protocol) dedicat este o adresă unică de Internet dedicată exclusiv spre a găzdui un singur cont de hosting. În mod normal mai multe conturi de hosting funcţionează pe un singur server, împărţind aceeaşi adresă IP.
Adresele IP dedicate sunt folosite în special pentru website-uri care folosesc metoda de criptare SSL, sunt voluminoase şi au trafic imens raportat la ore sau zile. Diferenţa dintre adresele IP „shareuite” şi cele dedicate este foarte simplă. Adresa IP shareuită este o singură adresă care este folosită de mai multe website-uri pe un singur server web - solicitarea serverului este mai mare pentru că trebuie să trimită cererile primite către site-ul corect. 


O singură adresa IP dedicată poate să furnizeze numeroase avantaje, dintre care cele mai importante sunt: se poate vedea website-ul via adresa IP dedicată; conturile de hosting pot fi accesate via FTP sau WEB atunci când numele domeniului este inaccesibil, mai ales când are loc propagarea numelui domeniului; atunci când traficul e foarte mare, permite viteză mai mare de încărcare a website-ului; asigură protecţie SSL pentru site. 

Alte beneficii ale IP-ului dedicat ţin de stabilitatea mărită, controlul reputaţiei website-ului este mult mai uşor. În momentul în care spiderii trimiși de Google cercetează un site, acesta culege și informația referitoare la ip. Dacă unul sau mai multe site-uri împart același ip, atunci spiderul stochează această informație, determinând astfel faptul că acel număr de site-uri rulează pe același ip. 

Cea mai mare problemă apare când unul sau unele din site-urile din vecinătate încep să răspândească pe internet viruși sau informații care nu sunt tolerate de motoarele de căutare. Google ia măsuri în acest sens penalizând și implicit scăzând în rezultate site-urile respective. Din acest motiv și promovarea în bloguri cu ip dedicat este un plus. 

Google+