alte articole

RankBrain, algoritmul Google care țintește relevanța și calitatea

La o simplă căutare pe Google vor apărea o mulțime

citeste mai mult...


Optimizarea imaginilor pentru SEO

Fără doar și poate trăim într-o lume a vizualului, rolul

citeste mai mult...


Meta Tag-urile in SEO. Importanta si utilizare


In lumea Internetului sunt o multime de atribute pe care

citeste mai mult...


Am implementat plata cu Bitcoin

publicat pe 11.01.2018, de Admin

Am implementat plata cu bitcoin pentru serviciile Seoart. Plata se face foarte usor prin intermediul procesatorului de plati online Mobilpay. La plasarea unei comenzi, veti putea alege din lista de modalitati de plata, plata cu bitcoin. Dupa acest pas urmeaza redirectionarea in platforma Mobilpay, unde se poate scana codul emis pentru plata cu bitcoin.

Atentie: In cazul in care se va solicita un refund, acesta se poate face doar in lei, nu putem returna bitcoins.

Cateva informatii si curiozitati despre bitcoin

Bitcoin sau moneda oficiala a Internetului este sistemul de plata electronica descentralizat si in acelasi timp o moneda digitala sau criptomoneda.


La baza aparitiei acestei criptomonede a stat ideea asigurarii unei protectii sporite pentru investitii si finantarii libere a afacerilor, fara a trece prin institutii financiare si reglementari. Cand spunem Bitcoin ne mai putem referi si la programul opensource special pentru utilizarea monedelor, dar si la retelele peer-to-peer formate. Criptomoneda a aparut prima data in 1998 intr-un mailing list numit Cyperpunk. In 2008 a fost insa anul nasterii conceptului de Bitcoin, dupa ce s-a trimis o lucrare despre criptomoneda unor utilizatori interesati de criptografie, in acelasi an aparea si bitcoin.org, dar si software-ul open source care permitea crearea acestor monede. Din 2009 vorbim despre reteaua bitcoin, Satoshi a fost primul care a inceput sa mineze bitcoini, cu primul „bloc”, blocul genezei, primind 50 de bitcoins.

Printre caracteristicile Bitcoin se numara descentralizarea, controlul si setarea usoara pentru a incepe sa castigi bitcoins, transparenta completa, taxele platite pentru operarea cu Bitcoin sunt micute, rapiditatea. Bitcoin-ul se poate stoca offline pe calculatorul personal, odata stocata moneda nu poate fi luata de altii care incearca sa mineze dupa bitcoini, dar se poate stoca si online. Cand se pierde accesul la dispozitivele hardware pe care e stocata moneda, aceasta se pierde pentru totdeauna. Odata ce aveti bitcoins ei se comporta ca niste monede din aur, au valoare intrinseca, se pot face tranzactii cu ei, se pot cumpara bunuri si servicii online. In timpul tranzactiilor bitcoins pleaca din wallet-ul personal in alta parte, la comerciant, de exemplu. Wallet-ul este o baza de date personala stocata pe calculator sau orice device mobil portabil, in cloud.

Valoarea record atinsa de Bitcoin a fost de 19.511 dolari pe unitate, insa acum valoreaza in jur de 13.624 dolari pe unitate, avand o crestere uriasa fata de 2017, cand valora doar 1.000 dolari pe unitate. In functie de cati bitcoins aveti puteti face tranzactii complet anonime, nu e nevoie de aprobare din partea vreunei banci, in toata lumea sunt deja multi comercianti care accepta si plati doar cu bitcoins. Si la noi cel mai mare procesator de plati electronice are deja integrat sistemul pentru plati cu Bitcoin, plata se face rapid printr-un portofel digital, de pe computer sau telefon. Restaurante, baruri, magazine online, benzinarii, agentii de turism, centre pentru sanatate si body care, magazine cu articole sportive s-au aliniat deja la noul sistem de plata cu Bitcoin, se gasesc in Bucuresti si in alte orase mari din tara-prezenta platii cu Bitcoin este semnalizata si clientii sunt informati despre ea. Si in Elvetia, Municipiul Chiasson va fi primul din lume unde oamenii vor plati taxe in bitcoins, asta din incepand cu anul 2018.Google+


Protectia datelor
Pentru a se adapta nevoilor dvs. acest site utilizeaza cookies.
Continuarea navigării implică acceptarea lor precum şi acordul cu termenii şi conditiile de utilizare a site-ului.