alte articole

RankBrain, algoritmul Google care țintește relevanța și calitatea

La o simplă căutare pe Google vor apărea o mulțime

citeste mai mult...


Optimizarea imaginilor pentru SEO

Fără doar și poate trăim într-o lume a vizualului, rolul

citeste mai mult...


Meta Tag-urile in SEO. Importanta si utilizare


In lumea Internetului sunt o multime de atribute pe care

citeste mai mult...


Ce este MozRank şi la ce ne poate folosi

publicat pe 23.03.2015, de

MozRank este o valoare algoritmică calculată folosindu-se o scară de la 0 la 10, reprezentând scorul popularităţii linkurilor interne şi externe ale unui site. La fel ca şi de acum defunctul PageRank de la Google, mozRank ne ajută să aflăm rapid importanța unei pagini web pe Internet.
Scorul final este calculat în funcţie de calitatea şi numărul de backlink-uri care trimit către un website. Cu cât calitatea backlink-urilor este mai mare, cu atât mozRank va fi mai mare. Un mozRank normal se situează în jurul valorii 3, trecerea de la 3 la 4 fiind uşoară, mult mai uşoară decât cea la la 9 la 10.
Deşi nu e atât de popular cum era pe vremuri PageRank-ul, mozRank-ul de la SEOMoz, actuala Moz.com, îşi face treaba foarte bine şi a câştigat foarte mulţi utilizatori.

Ultimul update de PageRank a avut loc prin februarie 2013 - până atunci rata era de cam două update-uri pe an - însă de atunci nu a mai venit un altul şi utilizatorii care se foloseau de această unealtă încep să treacă la mozRank - îşi face update mai des, o alternativă foarte bună în lipsa de PageRank.

Revenind la mozRank, acesta se ocupă în special cu măsurarea valorii linkurilor individuale, multe dintre subtitluri, linkuri duplicate sunt examinate în detaliu înainte de a se aloca un scor final mozRank. Algoritmul mozRank ia în considerare factori precum popularitatea linkurilor pe motoarele de căutare majore, popularitatea în blogosfera, linkuri Wikipedia, traffic ranking.

Şi cum mozRank-ul depinde de backlinking, o modalitate pentru a îmbunătăţi scorul oferit de mozRank este publicarea pe bloguri de articole originale și interesante care vor conține link către site-ul care se dorește a fi promovat.

De asemenea, se poate obţine mozRank mai mare prin comentarii postate pe blogurile din aceeaşi nişă, cu includerea ulr-ului site-ului, prin social sharing, postarea celor mai interesante articole cu linkuri şi descriere atrăgătoare pe tot ce înseamnă reţele de socializare şi site-uri de sharing, sau prin postări de calitate şi documentate foarte bine.

Google+

nonSeoSpecialist a scris pe 18.07.2015
Interesant articolul. Dar daca MRANK se calculeaza in functie de calitatea backlinkurilor, atunci cum se calculeaza MTRUST? Mersi!Protectia datelor
Pentru a se adapta nevoilor dvs. acest site utilizeaza cookies.
Continuarea navigării implică acceptarea lor precum şi acordul cu termenii şi conditiile de utilizare a site-ului.