alte articole

RankBrain, algoritmul Google care țintește relevanța și calitatea

La o simplă căutare pe Google vor apărea o mulțime

citeste mai mult...


Optimizarea imaginilor pentru SEO

Fără doar și poate trăim într-o lume a vizualului, rolul

citeste mai mult...


Meta Tag-urile in SEO. Importanta si utilizare


In lumea Internetului sunt o multime de atribute pe care

citeste mai mult...


Ce subiecte să eviţi când scrii articole

publicat pe 04.10.2016, de

Orientul Mijlociu. Statul Palestinian, Israelul, toate problemele de acolo care par de nerezolvat sunt subiecte atât de sensibile că e imposibil să eviţi un adevărat război online la nivel de comentarii pro şi contra. Se poate scrie despre Orientul Mijlociu mai mult ca o documentare serioasă, un reportaj bun despre viaţa acolo, informaţii utile, geografice sau de altă natură foarte folositoare pentru cultura generală. Atâta timp cât nu se exprimă păreri despre anumite lucruri care se întâmplă acolo totul e în regulă, informaţia primează, dar redată obiectiv şi echidistant.


Homosexualitatea, orientarea sexuală. Tot ce ţine de orientarea sexuală este o chestiune prea personală pentru a fi dezbătută pe bloguri. Discuţiile nu vor putea fi niciodată raţionale, este vorba de o alegere pe care fiecare individ e liber să o facă şi pe care nimeni nu are dreptul să o conteste sau să o „arate cu degetul”. Indiferent de anul şi ziua în care vom încerca să postăm ceva despre orientarea sexuală, se vor găsi oameni cu păreri pro sau contra, topicul va genera poate foarte multe comentarii, însă calitatea lor şi autoritatea celui care scrie au de suferit. Şi aici, ca şi în cazul Orientului Mijlociu, se poate totuşi scrie despre subiect, dar strict informativ şi obiectiv, poate ca o parte dintr-un articol mai amplu despre un subiect ce are legătură cu orientarea sexuală.

Religia. Tot ce ţine de religie e tabu din start. Părerea despre un subiect religios, exprimată pe un blog, ţine doar de o viziune personală despre un lucru pe care poate nu-l stăpâneşti. Subiectele despre religie sunt printre cele mai periculoase şi asta pentru că ascund de multe ori foarte multe capcane. Ideile tale pot fi răstălmăcite foarte uşor, poţi găsi fanatici care să îţi distrugă complet tot ce ai scris. Fiecare gândeşte în felul lui şi intepretează în raport cu un sistem de valori personal, aşa că subiectele de acest gen trebuie evitate pentru că nu duc nicăieri şi sunt cele mai sensibile, pot atrage violenţă verbală în comentarii.

Politică. Sunt două lucruri la care aproape toată lumea se pricepe: fotbalul şi politica. Nu ai cum să obţii o discuţie constructivă. Sunt aşa de multe aspecte de dezbătut şi atâtea idei despre ce înseamnă politică şi cum se face politică de calitate, ce ar trebui să facă politicienii, încât tensiunile pot apărea de unde te aştepţi mai puţin. E foarte uşor să ai opinii, idei despre politică, însă e foarte greu să le controlezi.

Avortul. Discuţia despre avort este aproape imposibilă în online. Din start e vorba de un subiect care atrage după sine polaritate, păreri diferite, uneori radicale. E vorba de o religie împotriva alteia, de libertate şi îngrădirea ei, de rolul femeii şi al bărbatului. Ideea este că de fiecare dată când se scrie ceva despre avort în online se încearcă doar o abordare în alb şi negru, asta în timp ce există foarte multe întrebări gri care îşi caută un răspuns ce nu apare niciodată. Orice discuţie despre avort va duce clar la proteste din partea susţinătorilor, la comentarii foarte acide şi la păreri care nu aduc nimic bun site-ului respectiv.

Holocaust. Holocaustul este poate cel mai sensibil subiect care trebuie evitat în online. Naziştii şi evreii sunt alte subiecte care se leagă firesc de holocaust, aşa că discuţiile care pornesc în această direcţie devin toxice, sunt foarte greu de controlat, părerile celor care au trăit respectivele evenimente nu pot fi combătute cu nimic, părerile nefondate pot naşte adevărate revolte online şi chiar offline, sunt multe asociaţii care luptă pentru cei care au avut de suferit de pe urma Holocaustului. Pentru că e un subiect cu încărcătură emoţională foarte mare, bloggerii îl evită şi în general online-ul nu îl agreează, chiar şi dacă e vorba doar de informare fără opinii virulente.

Originea omului. Evoluţie sau creaţie? Nu prea există o cale de mijloc în această dezbatere, sunt cei care cred în Darwin şi maimuţă, alţii care văd în divinitate un creator al tuturor lucrurilor. Dezbaterile sunt şi aici interminabile şi violenţă verbală poate fi una destul de mare, aşa că subiectul e de evitat.

Relaţiile interrasiale. Chiar dacă suntem în secolul 21 încă mai sunt unii care cred că o rasă e superioară alteia, deşi rasa e un mit. Există etnii, dar rasa este un construct artificial bazat pe cantitatea de melanină din pielea omului şi de mărimea şi dispunerea oaselor de la nivelul fetei, a muşchilor. Discriminarea e foarte greu de evitat, nu se poate discuta în termeni de alb şi negru despre relaţia interrasiala, totdeauna există o zona gri unde explicaţiile pot curge la infinit.

Subiectele de acest gen trebuie evitate în egală măsură ca şi cele anterioare pentru a se evita „animozităţi” foarte greu de controlat şi o scădere a autorităţii celui care postează pe blog.

Google+


Protectia datelor
Pentru a se adapta nevoilor dvs. acest site utilizeaza cookies.
Continuarea navigării implică acceptarea lor precum şi acordul cu termenii şi conditiile de utilizare a site-ului.